Gebouw en faciliteiten

Basisschool de Catharijnepoort is een school met twee locaties. De eerste locatie ligt aan het groene Majellapark. De tweede locatie ligt aan het Schimmelplein. Op beide locaties hebben de kinderen een schoolplein en daarnaast maken beide locaties gebruik van de speelruimtes rondom de school. Hierdoor is er voor de kinderen voldoende ruimte om te bewegen in de pauzes. Op beide locaties zijn de groepen 1 t/m 8 gehuisvest en beschikken de locaties over een eigen gymzaal, peutercentrum en naschoolse opvang. Op de Catharijnepoort krijgen zo’n 280 kinderen onderwijs, verdeeld over 13 groepen. Het leerkrachtenteam telt ruim 30 medewerkers. De directie bestaat uit drie bouwcoördinatoren, de schoolleider en een clusterdirecteur.